Положение дуатлона

Home / Положения / Положение дуатлона
Опубликовал
в Положения

Положение дуатлона Dirty Du City Gate

Prin participarea la aceasta competitie, concurentii confirma ca au citit si inteles regulamentul prezentat mai jos, au acceptat conditiile si regulile de participare, fiind responsabili de propriile actiuni.

1. Categorii si traseu
Participantii la duatlon vor fi impartiti in urmatoarele categorii:
• Amatori (Feminin si Masculin)
• Profi (Feminin si Masculin)

Organizatorii isi rezerva dreptul de a face modificari ale traseului publicat din diferite motive, cum ar fi siguranta concurentilor, conditiile meteo nefavorabile, restrictii de circulatie, etc.
De asemenea organizatorii isi rezerva dreptul ca in functie de numarul de concurenti, acestia sa fie impartiti si pe categorii de varsta, precum si dreptul de a comasa categoriile existente daca vor fi mai putin de 5 participanti.

2. Echipament
Pentru proba de bicicleta, este obligatoriu ca fiecare concurent sa aibe: bicicleta echipata adecvat pentru un concurs MTB si casca de protectie. Se recomanda concurentilor sa aibe asupra lor un bidon cu apa de 0.5 L, camera/camere de rezerva si pompa de mana, si alte lucruri necesare in caz de pana.

Lipsa echipamentului obligatoriu pentru proba de bicicleta, duce la descalificarea concuretului.

Pentru proba de alergare montana, echipamentul trebuie sa fie adecvat categoriei la care este inscris concurentul. Se recomanda incaltamintea cu talpa aderenta si geaca de ploaie, dar nu sunt obligatorii.

Concurentii de la proba de Avansati individual, care vor intrerupe proba de bicicleta in Poiana, vor avea posibilitatea de a trimite echipamentul de alergare montana la punctul de control de unde incepe aceasta proba.

3. Varsta
Varsta minima de participare este 18 ani. Pentru concurentii sub aceasta varsta, este nevoie de acordul scris al parintilor, ca pot participa la concurs, fiind mentionata si categoria la care se vor inscrie. Concurentii cu varste sub 14 ani, este nevoie sa fie insotiti pe tot traseul de unul din parinti.

4. Taxa concurs
Taxa de inscriere se poate plati dupa cum urmeaza:

Achitarea taxei se poate face  (vezi sectiunea Inscriere) sau in momentul inscrierii la start.

Taxa valoreaza – 150 lei.

5. Inscriere / validarea inscrierii
Inscrierea se poate face dupa citirea regulamentului concursului prin completarea formularului online sau la fata locului. Fiecare concurent va semna inainte de concurs si o declaratie de participare la competitie pe proprie raspundere.

6. Numarul de concurs
In momentul validarii, concurentii vor primi numerele de concurs. Acestea se vor prinde dupa cum urmeaza:
• La proba de bicicleta numerele se vor prinde in partea din fata a bicicletei, pe ghidon
• La proba de alergare, numerele se vor prinde tot in fata, la vedere

7. Puncte de control
Pe parcursul traseelor, vor exista mai multe puncte de control si revitalizare prin care vor trece concurentii.
Dupa terminarea concursului, se va verifica daca a fost respectat traseul. In cazul in care un concurent nu a trecut prin toate punctele de control in ordinea stabilita, acesta va fi descalificat.

8. Oprirea / Retragerea din concurs
In cazul in care un concurent se retrage din concurs dupa achitarea taxei de participare, inainte de start, din motive grave de sanatate, organizatorul se obliga sa returneze 50% din taxa. Pentru aceasta, concurentul va trebui sa faca dovada problemelor de sanatate, in caz contrar nu se va returna procentul amintit anterior.
In orice alta situatie, neparticiparea concurentului duce la pierderea integrala a sumei platita pentru inscriere.
In cazul in care un concurent se retrage in timpul concursului, este obligat sa anunte la cel mai apropiat punct de control unde va semna pe foaia de arbitraj.

Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipaje de politie, salvare, salvamont), iar aceste cheltuieli vor fi suportate de concurent.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a opri din concurs un participant in cazul in care acesta s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu permite continuarea cursei, sau in alte cazuri exceptionale.

9. Obligatii
Organizatorul se obliga
• Sa asigure punct de informare si punct sanitar in zona de start/sosire
• Sa efectueze sedinta tehnica inainte de inceperea concursului
• Sa marcheze traseul pentru concurs si zonele periculoase. Organizatori sunt exonerati de raspundere daca in timpul cursei publicul deterioreaza marcajele
• Sa semnalizeze locurile de traversare a soselolor atat pentru concurenti cat si pentru conducatorii auto
• Sa informeze si sa ajute concurentii la traversarea acestor zone, traficul nefiind complet oprit
• Sa asigure mai multe puncte de control si de revitalizare pe traseu
• Sa asigure medalie pentru toti concurentii care termina traseul si recompensarea primilor trei de la fiecare categorie
• Sa asigure doua puncte de colectare a gunoaielor pe parcursul traseului

Concurentii se obliga:
• Sa cunoasca regulamentul concursului, necunoasterea acestuia ne fiind admisa ca si scuza in cazul penalizarilor sau descalaficarii
• Sa urmeze indrumarile organizatorilor si a organelor de politie
• Sa treaca prin toate punctele de control, stabilite la categoria sa
• Sa aibe un comportament Fair Play fata de ceilalti concurenti
• Sa protejeze mediul inconjurator si sa nu lase resturi, ambalaje, sticle, camere de bicicleta, etc pe parcursul traseului
• Sa anunte organizatorii (telefonic, la primul punct de control, etc) de producerea accidentelor pe traseu ale altor concurenti
• Sa isi transporte singur echipamentul (bicicleta, rucsac, etc) inapoi in zona de start in cazul abandonurilor sau descalificarii. Exceptie fac accidentarile grave care nu permit transportul echipamentului.
• Sa respecte regulile de circulatie pe drumurile publice pe portiunile unde vor merge pe sosea, deoarece in anumite locuri circulatia nu va fi complet oprita.

Concurentii trebuie sa mai fi mers pe bicicleta si sa mai fi alergat pe teren accidentat.
Fiecare concurent trebuie sa fie constient de pericolele care pot aparea intr-o competitie de acest gen, atat la proba de bicicleta cat si la cea de alergare montana, participarea fiind pe proprie raspundere.
Prin inscrierea la competitie pe proprie raspundere, concurentul renunta la orice drept de a solicita despagubiri sau de a recurge in instanta impotriva oricarei persoane implicata in organizarea competitiei, a partenerilor sau a sponsorilor pentru eventualele daune materiale sau accidente.

10. Alte reguli si recomandari
Suporterii nu au dreptul de a ajuta concurentii de-alungul concursului ci doar de a-i incuraja; exceptie fac accidentarile. Acestia trebuie de asemenea sa respecte indicatiile autoritatilor si ale oficialilor si sa aiba o conduita adecvata, sa nu deterioreze marcajele existente pe traseu, sa protejeze mediul inconjurator si sa nu lase resturi, ambalaje, sticle etc. pe parcursul traseului si sa nu impiedice buna desfasurare a competitiei.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a penaliza concurentii ai caror suporteri incalca aceste reguli.

11. Penalizari si descalificari
Se vor aplica penalizari de 5 minute in urmatoarele cazuri:
• pentru fiecare obiect lipsa din echipamentul obligatoriu la proba de alergare (vezi sectiunea „Echipament”)
• nerespectarea mediului inconjurator
Descalificarea concurentului se va face in unul din urmatoarele cazuri:
• nerespectarea indicatiilor organizatorului cu privire la echipamentul obligatoriu la proba de bicicleta si purtarea numarului de concurs (vezi sectiunea „Echipament”)
• pentru mai multe penalizari stranse pe parcursul cursei
• comportament nesportiv sau lipsa de fair play fata de alţi participanţi, oficiali, public etc.
• scurtarea traseului
• primirea de asistenta din exterior
• schimbarea bicicletei in timpul concursului
• schimbarea numarului de concurs

Organizatorul considera ca accidentarea concurentului nu ii mai permite continuarea cursei.
Lasarea de resturi, ambalaje, etc. pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator va atrage dupa sine, la prima abatere 60 minute penalizare, iar la urmatoarea descalificarea.

12. Modificari ale traseului si evenimente de forta majora
Organizatorii isi rezerva dreptul de a schimba regulile si traseul in cazul in care vor fi nevoiti, iar modificarile vor fi publicate in timp util pe pagina oficiala de internet www.duatlontarabarsei.ro.
In caz de forta majora (orice evenimente care ar putea influenţa buna desfasurare a concursului, cum ar fi: inundatii majore, dezastre naturale sau evenimente politice majore) care determina organizatorii sa anuleze competiţia, inaintea inceperii concursului, 50% din taxa de participare va fi returnata.

13. Program

  • 08.00-09.00 – Inscrierea participantilor / Validare inscriere, la locul de start/sosire)
  • 09.00 – Sedinta tehnica
  • 09.15 – Startul concursului.
  • 15.00 – Timp limita sosire concurenti
  • 15.30 – Festivitatea de premiere
  • 16.30 – Inchiderea concursului / Ecologizarea zonei de concurs

14. Traseu 

Profi : 10 km alergare – 40 km bike (4 ture x 10 km) – 5 km alergare.

Amatori : 5 km alergare – 20 km (2 ture x 10 km) — 2,5 km alergare.

15. Prima tura de alergare

• Prima tura de alergare are o lungime de 10 km cu o diferenta de nivel pozitiva de 200 m. Pe parcurs exista doua posturi de control unde vor fi amplasati arbitri pentru a monitoriza parcurgerea si buna desfasurare a concursului.

16. Proba de MTB

• Traseul este 98% pe teren accidentat si 2% pe asfalt.

• Concurentii preiau bicicletele din stand dupa terminarea primului tur de alergare. Acestia nu au voie sa urce pe biciclete pana nu depasesc linia special marcata. Se are in vedere respectarea acestei reguli pentru a nu exista accidente in zona de start.

• Traseul este marcat pe intreaga sa lungime. In zonele cu grad ridicat de dificultate exista marcaje speciale de avertizare pentru evitarea accidentelor.

17. A doua tura de alergare.

Contactează-ne

Ai o întrebare? Scrie-ne aici și noi îți vom răspunde cât mai repede posibil.